Privind in perspectiva

"Dincolo de 2014 trebuie să luăm și mai mult în considerare componentele bio din combustibili. Facem asta deja pentru secvențele 2014, dar trebuie să ne menținem pe acel drum și trebuie să controlăm cu atenție problemele legate de biocombustibili, de exemplu comportamentul de coroziune și sedimentare."
Anders Roj, Președinte ACEA WG F&L

Elaborarea de noi teste pentru motoare este, de multe ori, factorul limitator în progresia de noi specificații și rămâne de văzut dacă ACEA 2014 va ajunge la data publicării cu toate testele actuale intacte. Cu toate acestea, indiferent de dorința de a respecta anumite termene, este esențial să se asigure că testele care sunt elaborate sunt adecvate scopului – nu doar cele mai convenabile – și că, oriunde este posibil, dublarea și redundanța sunt reduse la minimum.

Accelerarea elaborării testelor fără a compromite calitatea acestora necesită o colaborare strânsă în cadrul AAA și CEC. Mai sunt multe de făcut, dar există un nivel bun de încredere că totul va fi gata pentru o lansare de sfârșit de an.

Pentru revizuirile ACEA 2016 ne putem aștepta la o continuare a muncii începute pentru 2014 – biocombustibilii și economia de combustibili fiind prioritare pe ordinea de zi.

Privind spre viitor, se pare că toate părțile interesate ar dori să vadă eliminată o parte din complexitatea și redundanța din jurul secvențelor ACEA – fie că aceasta constă în însuși numărul de categorii sau în matricea complexă de cerințe.
Aboneaza-te la newsletter